Ballooning Barneveld

Op vier – vaak warme – augustusavonden stijgen van de Koewei op Landgoed De Schaffelaar (het is dezelfde plek waar wij u op dinsdagmiddag en -avond 4 juni 2019 ontmoeten!) heteluchtballonnen op. Ze kleuren de Internationale Ballonfiësta Barneveld, het oudste (!) ballonnenevent in ons land. Meer dan 35 jaar geleden legde Ben Bläss – internationaal vermaard om zijn ballonkennis – de basis voor wat is uitgegroeid tot hét ballonnenevent van Nederland. Gewone heteluchtballonnen (alhoewel, wat is ‘gewoon’ als het om een heteluchtballon gaat?) en special shapes kiezen jaarlijks vanaf de Koewei op Landgoed De Schaffelaar het luchtruim. Een imposante happening die u een keer móet hebben gezien.

Nightglow

Dinsdagavond 4 juni laten wij u er – aan het einde van het feestelijke avondprogramma – kennis mee maken. Een aantal heteluchtballonnen wordt opgeblazen waarna een spectaculaire nightglow wordt gegeven. Op de maat van muziek, met het schitterende Schaffelaarsebos op de achtergrond, worden de gasbranders van de ballonnen ontstoken. Een magisch moment om niet te vergeten. We zijn ervan overtuigd dat u in augustus terugkomt om de Ballonfiësta live mee te maken. Van harte welkom.

Beleef je vakantie in Barneveld!

De Internationale Ballonfiësta Barneveld is één van de vele evenementen en activiteiten die in en om Barneveld worden georganiseerd en jaarlijks vele tienduizenden mensen laten genieten van wat in de gemeente Barneveld is te beleven. Mogen we u wat tips geven? Wat dacht u van de Oud Veluwse Markten op zes donderdagen in juli en augustus? Of de Floralia, hét bloemencorso van Voorthuizen, op de tweede zaterdag van september? Of het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten op de eerste zaterdag van juli in Voorthuizen? Iets sportiefs? Dat kan. Ga waterskiën in Recreatiegebied Zeumeren (Voorthuizen), bewandel de klompenpaden, stippel uw eigen fietsroute uit langs een dekkend netwerk van fietsknooppunten of maak hoogtemeters in het Klimbos Garderen. U begrijpt het: waarom zo ver weg als er in en om Barneveld zóveel is te doen? De Veluwe heeft u veel te bieden. Kijk voor meer informatie en alle uittips op daarombarneveld.nl, visitvoorthuizen.nl, visitveluwe.nl of gobarneveld.nl.

Sponsoren


Excellent

Premium


Sponsor