Dinsdag 4 juni

08:30

Aankomst

08:30 - 10:15

Aankomst deelnemers bij de Midden Nederland Hallen met koffie en thee op de beursvloer

10:15

Welkom

10:15 - 10:20

Welkom door Asje van Dijk, burgemeester van Barneveld

10:20

Opening

10:20 - 10:25

Opening van het congres door de voorzitter van de VNG, Jan van Zanen

10:25

Plenair programma

10:25 - 12:15

Hoe weet je als bestuurder vast te houden aan je visie en je idealen, zelfs in politiek en maatschappelijk turbulente tijden? Hoe maak jij zelf het verschil?

Deze persoonlijke en herkenbare dilemma’s verkennen we op het VNG Jaarcongres 2019. We nodigen deelnemers uit hun persoonlijke verhalen te vertellen, te delen. Het VNG Jaarcongres staat daarmee in het teken van ‘kijken in de spiegel’: wie ben ik, wat is mijn rol en waar sta ik als bestuurder in de samenleving en in mijn politieke arena?

Plenair programma onder leiding van Ruben Maes en met medewerking van:

  • Gerdi Verbeet, voormalig voorzitter Tweede Kamer en voorzitter Nationaal Comité 4 & 5 mei
  • Bart Somers, burgemeester van Mechelen en winnaar World Mayor Prize 2016
  • Gijs Scholten van Aschat, acteur en voorzitter van de Akademie van de Kunsten
  • Alex Brenninkmeijer, voormalig nationale ombudsman, lid van de Europese Rekenkamer en schrijver van het boek ‘Moreel leiderschap’
  • Noah van Meekeren, voormalig burgemeester van Madurodam en student
12:15

Lunch

12:15 - 13:30

Lunch op de beursvloer

13:30

Middagprogramma

13:30 - 17:00

Kies één van de verschillende middagsessies op locaties in Barneveld en omliggende gemeenten. U wordt na afloop per bus naar Landgoed De Schaffelaar in Barneveld gebracht.

17:15

Ontvangst door gastgemeente Barneveld

17:15 - 19:15

Van harte welkom op Landgoed De Schaffelaar

Wij ontvangen u graag – na het boeiende middagprogramma in de gemeente Barneveld, Regio Foodvalley en Regio Amersfoort – op het lommerrijke Landgoed De Schaffelaar, dat wordt beheerd door het Geldersch Landschap & Kasteelen.

De bussen die u na het middagprogramma terug naar Barneveld brengen, zetten u af vóór Kasteel De Schaffelaar. U loopt door het park, langs het kasteel en de Oranjerie naar de ontvangstlocatie. Op de zogenoemde Koewei – het omgrachte veld waar eens het kasteel van de nazaten van ‘onze’ Jan van Schaffelaar moet hebben gestaan – ontmoet u elkaar in een ongedwongen sfeer.

Tijdens het ontvangstprogramma kunt u genieten van het enthousiaste Barneveldse saxofooncollectief SaxUs onder leiding van de bevlogen dirigent Menne Smallenbroek.

Natuurlijk laten wij u de Foodvalley proeven, want een aantal bevlogen restaurateurs heeft, onder leiding van Richard van der Zande van De Elstar Catering, de handen inééngeslagen. Laat u verrassen door de culinaire veelzijdigheid in de prachtige, groene, omgeving van het landgoed, Kasteel De Schaffelaar en de beeldbepalende Oranjerie.

Groepsfoto

Rond half zeven vragen wij u om de Koewei te verlaten voor een groepsfoto vóór Kasteel De Schaffelaar.

Hebt u zich ingeschreven voor het avondprogramma? Dan bent u vanaf 19.00 uur opnieuw welkom op de Koewei om te genieten van het culinaire Food Valley Festival met – aan het einde van de avond – een spectaculaire nightglow van de Ballonfiësta Barneveld.

19:15

Verrassend avondprogramma Barneveld

19:15 - 23:30

Culinair Food Valley Festival

Het Landgoed De Schaffelaar vormt – met het feeërieke Kasteel De Schaffelaar en de Oranjerie op de achtergrond – het decor van het avondprogramma.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid om elkaar – voor het eerst, of opnieuw – te ontmoeten. Wij laten u ook tijdens dit avondprogramma het beste van Regio Foodvalley proeven tijdens het culinaire Food Valley Festival onder leiding van Richard van der Zande. Een aantal bevlogen restaurateurs bereidt onder zijn bezielende leiding – ook ter plekke – allerlei heerlijkheden voor u.

Zin om te bewegen? Put your hands up! De succesvolle band Spotted speelt voor u de allernieuwste, mooiste, bekendste en meest dansbare muziek.

Liever een iets rustigere omgeving? Dat kan. Tijdens het avondprogramma is Kasteel De Schaffelaar voor u geopend. Maak kennis met de geschiedenis van het kasteel en zijn naamgever – Jan van Schaffelaar – en geniet van sfeervolle muziek van het succesvolle leerlingenorkest Strakx in een prachtige ambiance.

Spectaculair slot: de nightglow van de Ballonfiësta Barneveld

We sluiten het bijzondere avondprogramma op het Landgoed De Schaffelaar af met een spectaculaire nightglow van de Internationale Ballonfiësta Barneveld. Op de Koewei, met op de achtergrond het imposante Schaffelaarsebos, wordt een aantal grote en kleine heteluchtballonnen opgeblazen waarna een muzikale nightglow wordt gegeven. Een adembenemend slot van de eerste dag van het VNG Jaarcongres 2019 in Barneveld dat u zeker niet mag missen.

Sponsoren


Excellent

Premium


Sponsor