Gelukkig ben je in Groningen

Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Een landschap voor fijnproevers. Waar nog zo veel te ontdekken valt.

Onder de rook van de Martinitoren ligt een bruisende stad vol energie. Een stad van studenten en stadjers. Waar je altijd blijft ontdekken en het barst van onontdekte parels. Of het nou een nieuwe tentoonstelling is in het Groninger Museum of een nieuwe muurschildering in de Papengang. Loop zomaar eens een straat in, wie weet ontdek je weer een nieuwe kant van de stad. Ga eten bij een gezellig buurtcafé of kies voor uitgebreid tafelen bij een van de fine dining restaurants. Even de drukte ontvluchten? Dat kan in een van de hofjes. In deze majestueuze binnenhoven vergeet je de waan van alledag.

Naast de stad is Groningen nog veel meer. Ook het ommeland zit bomvol belevenissen. Het herbergt een van de oudste cultuurlandschappen van Europa en grenst aan UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Dorpen liggen hier op heuvels, zodat de bewoners droge voeten houden. In dit uitgestrekte landschap kan je eindeloos ver kijken. In de verte steken eeuwenoude kerktorens uit boven de dorpen: de bakens van het Groninger landschap. En in de statige woonhuizen met omliggende tuinen ontdek je de historie van de Groninger adel. Deze borgen zijn de pronkstukken van de provincie. Naast iconische gebouwen biedt het ommeland ook volop prachtige natuur. Ga met de verrekijker op pad in Nationaal Park Lauwersmeer of trek je stevige stappers aan en maak een wandeling door de ongerepte natuur van Westerwolde. Of je nu naar het oosten of het zuiden van de provincie gaat, iedere regio heeft een heel eigen karakter.

Terwijl we genieten van het heden, bouwen we hier ook aan de wereld van morgen. Groningers zijn praktische pioniers. Gewoon doen. Het barst hier van jong talent. Met de snelst groeiende campus van Nederland, gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten en een breed onderwijsaanbod van MBO tot MBA. Tel daar de uitstekende geografische en digitale verbindingen bij op en je kan met recht spreken van een vruchtbare voedingsbodem voor groei. Vele succesvolle startups zijn hier begonnen en gaan van startup naar scale-up. We innoveren in nieuwe technieken en investeren in de pioniers van de toekomst. Waar dit alles toe leidt? Een beter leven en een betere wereld. Niet groeien om het groeien, maar samen bouwen aan een bloeiende betekeniseconomie voor een gezonde, groene en gelukkige samenleving.

Gelukkig ben je in Groningen.