Metropoolregio Groningen

De bruisende metropoolregio Groningen stimuleert de transities van onze tijd. Hier werken we aan de oplossingen voor de vraagstukken van de 21e eeuw: energie, gezondheid en digitalisering.

De ideeën en toepassingen uit Groningen zijn hard nodig, want in al deze sectoren staat de wereld voor grote veranderingen. Het biedt Groningen en Nederland de gelegenheid om ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken op te lossen en om onze economie en internationale concurrentiekracht te versterken.

Groningen is bij uitstek in staat om aan deze transities een (inter)nationale bijdrage te leveren. Vooral door het sterke kennis- en innovatie-ecosysteem en de sterke verbondenheid met het bedrijfsleven.

Groningen is het huis van internationaal vooraanstaande kennisinstellingen, innovatieve start-ups en techbedrijven. De jongste stad van de Europese Unie en de gezondste stad van Nederland, met de snelst groeiende campus.

Samenwerking is de basis van ons succes. Bedrijven, onderwijs en onderzoek komen hier samen en dagen elkaar uit. In de metropoolregio Groningen leiden we talent op tot de vernieuwers van de toekomst.

Groningen: dé plek om te werken aan de wereld van morgen.