Ondernemend Westfriesland

In regio Westfriesland vindt u een sterke ondernemersgeest en arbeidsethos. Westfriese ondernemers zijn nuchter, agrarisch, ambitieus, vooruitstrevend en hardwerkend. Dat zit in ons Westfriese DNA. In onze regio vindt u pioniers. We zeggen het niet graag, kloppen onszelf niet graag op de borst. Maar wij zijn baanbrekend met onze innovatieve landbouw. Onze kennis over de glas-/tuinbouw, de veredeling en vermeerdering van zaden en bollen én de voedselverwerking wordt wereldwijd geroemd en toegepast.

Duurzaam ondernemen
In de regio vindt u alle voordelen die nodig zijn voor innovatief en duurzaam ondernemen: wind, water, zon en gas. Door kennis te delen en de krachten van bedrijven in de regio te bundelen, komen ondernemers tot slimme innovatieve energieoplossingen. Het gezonde ondernemersklimaat en de intensieve samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en overheid maken dat we altijd een stap voor zijn in de energietransitie. We zijn een internationaal voorbeeld en een nationaal kennisplatform als het gaat om duurzame energie. Een koploper in de economie van de toekomst, met een sterke ambitie: Westfriesland is energieneutraal in 2040.

Samenwerken
Om de regio economisch sterk, vitaal en aantrekkelijk te houden werken we (naast het bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en overheid) samen met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, de Provincie Noord-Holland en de Westfriese Bedrijvengroep. Gezamenlijk zetten we in op het aantrekken van talent, duurzame woningbouw in onze prachtige, historische steden, een nog betere ontsluiting richting de randstad met aantrekkelijke alternatieven zoals de trein en de Houtribdijk en het aantrekken van toeristen door ultieme belevenissen. Samen bereiken we meer!