Regio Amersfoort

Zonder doelgerichte aanpak van grensoverschrijdende vraagstukken in onze regio kunnen we niet de hoge kwaliteit van leven voor al onze inwoners stimuleren en de economische motor van deze regio laten lopen. Daarom werken in Regio Amersfoort de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg veelal aangevuld met Barneveld en Nijkerk aan een gezamenlijke toekomst.

Duurzaam en effectief

Als samenwerkingsverband willen we op een duurzame en effectieve manier strategisch samenwerken aan oplossingen voor regionale vraagstukken. Dit doen we door concrete resultaten te boeken voor de deelnemende gemeenten en partners.

Flexibel

Het feit dat de samenwerking in Regio Amersfoort dit jaar 50 jaar bestaat, geeft wel aan dat we een hecht team zijn. Ondanks, of misschien juist dankzij, de flexibiliteit van de samenwerking. Flexibiliteit in onderwerpen, maar ook in deelnemers aan de samenwerking. Want in Regio Amersfoort vinden we de samenwerking met andere partners, zoals onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties van groot belang. Maar ook kiezen de gemeenten per onderwerp of ze er aan mee willen doen. Zo doen de Gelderse gemeenten Barneveld en Nijkerk aan veel projecten mee, terwijl aan de andere kant Eemnes op onderdelen de samenwerking in het Gooi zoekt. Door deze flexibiliteit is een netwerk samenwerking ontstaan.

Regio Amersfoort is de optimale locatie voor (internationale) bedrijven, inwoners en bezoekers vanwege:

  • de uitstekende ligging in het midden van het land: centraal, aan de rand van de Noordvleugel, met goede verbindingen naar het oosten (FoodValley, Duitsland); met het openbaar vervoer en drie snelwegen die Regio Amersfoort doorkruizen is de regio bijzonder goed te bereiken.
  • het sterke “business- en people-climate”: de regio heeft een hoogopgeleide, relatief jonge bevolking. Hierdoor kent de regio een uitstekend vestigingsklimaat voor bedrijven, met veel kansen voor innovatieve groei in de economische sectoren zorg, ICT, zakelijke dienstverlening en bouw.
  • de aantrekkelijke leefomgeving met zowel landelijke rust en ruimte als stedelijke dynamiek: de regio kent een grote diversiteit aan landschappen: de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en Arkemheen Eemland. In de bosrijke, agrarische en waterrijke omgeving zijn de diverse toeristische bestemmingen in de regio een mooie aanvulling op elkaar. Daarnaast zijn er de historische binnenstad van Amersfoort en het historisch en cultureel zeer aantrekkelijke Bunschoten-Spakenburg.
  • het gedifferentieerde woonklimaat met stedelijke en groene woonmilieus: de regio heeft haar inwoners veel verschillende soorten woonmilieus te bieden en is met name zeer gewild als vestigingsplaats voor jonge gezinnen en hoogopgeleiden door de combinatie van rust, ruimte en groen en de stedelijke voorzieningen en de nabijheid van banen.
  • Aantrekkelijke plek voor congressen en bijeenkomsten: vanwege de centrale ligging en de vele unieke locaties is de regio Amersfoort zeer geschikt voor zakelijke bijeenkomsten.

Hoe mooi en divers onze regio is ziet u in dit filmpje. Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek!

Sponsoren


Excellent

Premium


Sponsor