VNG Jaarcongres in Westfriesland

De zeven Westfriese gemeenten, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec heten u dinsdag 28 en woensdag 29 juni van harte welkom in ons prachtige Westfriesland. We zijn vereerd dat het VNG Jaarcongres in onze regio plaatsvindt.

Gemeenten in de wereld
Vroeger voeren we de wereld per schip over. En nu voeden wij de wereld met gezonde voeding door onze zaadtechnologie. Wij blijven de kennis en innovaties in de planten- en zaadtechnologie delen met de wereld. Westfriesland was een wereldspeler in het verleden, is dat nu in het heden en heeft de toekomst met zijn innovaties. We staan aan de bron van een bloeiende wereld.

Verrassend op IJsbaan de Westfries
In Westfriesland doen we het net even anders. Het VNG Jaarcongres vindt plaats op de creatieve en verrassende locatie IJsbaan de Westfries. De congreslocatie ligt praktisch aan de A7 en N307 en ook dicht bij het OV-knooppunt in Hoorn. Komt u daarom zeker met het openbaar vervoer. IJsbaan de Westfries is ook een goede uitvalbasis om de regio in te gaan.

Beleef Westfriesland
Na het plenair programma en lunch op dinsdagochtend op IJsbaan de Westfries start het middagprogramma. De zeven Westfriese gemeenten hebben samen met de VNG en een groot aantal partners een verrassend middagprogramma voor u samengesteld. Een gevarieerd aanbod met boeiende en inspirerende sessies, verrassende elementen en unieke programma’s op bijzondere locaties. Wat dacht u van een duurzaamheidsfestival bij de boer in Koggenland? Een inspiratiesessie over samenwerken in een regio en het verstevigen van uitvoeringskracht in Stede Broec? Of gaat u toch naar het burgerparticipatiefestival in Kasteel Radboud in Medemblik? Dit is nog maar een greep uit het aanbod. We weten zeker dat er iets fantastisch voor u tussen zit. En we beloven dat u het échte Westfriesland zult beleven.

Genieten aan het Markermeer
Aan het einde van de middag ontvangen we u graag bij Schouwburg het Park. Waar het Markermeer als het prachtige decor dient. U geniet van het uitzicht onder het genot van lekkers vanuit Westfriesland. Westfriese talenten staan voor u klaar met een verrassend programma. Blijft u ook dineren? Met dank aan het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, de Provincie Noord-Holland en de Alliantie Markermeerdijken hebben wij voor u een prachtige dinerlocatie aan het water, achter Schouwburg ’t Park. Ziet u het al voor u? Genieten van Westfriese, culinaire smaken tijdens het diner, met een uitzicht op de ondergaande zon in het Markermeer. 

Westfries feest: voor ieder wat wils
Tijdens het avondprogramma in Schouwburg het Park is er voor ieder wat wils. Het is een regionale avond met keuze voor iedereen. Talenten vanuit Westfriesland voorzien u van een fantastische avond. Met voor ieder wat wils, zo doen wij dat hier.

Na de ALV geïnspireerd naar huis
Op woensdagochtend 29 juni ontvangen wij u graag weer op IJsbaan de Westfries voor de Algemene Ledenvergadering. We beloven dat u woensdagmiddag huiswaarts keert vol indrukken over Westfriesland. Misschien keert u zelfs wel een beetje verliefd terug naar huis. Waar u aan de eettafel alle verhalen die u heeft beleefd in het prachtige Westfriesland kunt vertellen. En dan zien we u graag snel weer terug.

Maar eerst, graag tot ziens op dinsdag 28 en woensdag 29 juni 2022 in Westfriesland.