Welkom in Groningen

Groningen is de juiste plek om het met elkaar te hebben over de grote transities van deze tijd. Hier komen veel van de wereldwijde opgaven samen waar we de komende jaren een antwoord op moeten geven.

Of dat nu gaat om energie, gezond ouder worden, landbouw of klimaatverandering, het zijn opgaven die onze inwoners direct raken. Wij willen in Groningen onderdeel zijn van de oplossing. Vanuit en in de hele regio organiseren we tijdens het congres vijftig sessies voor u om u te laten zien wat hier gebeurt en waar u mee kunt doen. U komt tijdens deze bijeenkomsten inwoners, overheden, boeren, bedrijven en instellingen tegen.

Er is ook genoeg anders te ontdekken tijdens het congres: in de regio kunt u een prachtig en uniek cultuurlandschap bewonderen, gevuld met bijzondere kerken, borgen en musea. Aan het eind van het congres organiseren we voor u een sprankelend eindfeest in het Groninger Forum.

Het VNG Jaarcongres is vooral een uitgestoken hand aan u om samen met ons de transities van onze tijd te laten werken voor onze inwoners. Wij kijken daarom uit naar uw komst en kijken uit naar de nieuwe samenwerkingen die dit congres zal voortbrengen.

Koen Schuiling
Burgemeester van Groningen

Bekijk de film hier op mobiele apparaten.