Welkom in Westfriesland

Op dinsdag 28 en woensdag 29 juni bent u van harte welkom op het VNG Jaarcongres in onze prachtige regio Westfriesland. Zeven gemeenten, verbonden door de West-Friese Omringdijk. Met een agrarisch karakter met lange lintdorpen. Een unieke ligging aan het water met prachtige havensteden. Een regio met een rijk verleden, waar u modern en historie gebroederlijk naast elkaar vindt. Wat een eer om u te mogen ontvangen. Wij kijken ernaar uit.

Westfriesland in de wereld
Onze regio is een wereldspeler van formaat. Eén waar u ‘u’ tegen zegt. Vroeger voeren wij per schip de hele wereld over. Vanuit de prachtige havens die we nu nog rijk zijn. We brachten de wereld naar Nederland. En vandaag de dag gaan we nog steeds de hele wereld over. Bijvoorbeeld met onze kennis en innovaties in de zaadveredeling. Westfriesland is letterlijk een agrarische wereldspeler. En daar zijn we trots op. Innovatief, maar precies zoals wij West-Friezen zijn. Met de handen uit de mouwen, niet in pak. Boeren in de wereld laten wij leren, groeien en bloeien door en met onze kennis.

Samenwerken brengt ons verder in de wereld
De samenwerking tussen ondernemers, maatschappelijke instellingen, onderwijs en overheid is de koers die wij varen. Stappen durven nemen en innoveren. Met de wind in de zeilen, volle kracht vooruit. Er samen voor gaan. Dát kenmerkt Westfriesland. We zijn zeven gemeenten, maar een eenheid. Dat is uniek. Onze samenwerking is onze kracht. En dat beseffen we ons als regio maar al te goed. Daarom hebben we sinds 2013 een echt pact. ’t Pact van Westfriesland. Met dit pact versterken we de regio samen op het gebied van bereikbaarheid, wonen, werken, onderwijs en vrije tijd. Een intensieve samenwerking waarmee we ons nadrukkelijk in zetten om opgaves en ambities met elkaar aan te pakken. Samen met ondernemers, maatschappelijke instellingen en het onderwijs. Dat gaat ons verder brengen. In de wereld, in Nederland, in de maatschappij.

Westfriesland beleven
De zeven gemeenten met ieder hun eigen identiteit en charme vormen één Westfriesland. Een sterke regio met één geluid. In deze twee congresdagen gaat u het échte Westfriesland beleven. Na de ochtend op IJsbaan de Westfries gaat u de regio in. De hele middag en avond proeft u Westfriesland. Van interessante middagsessies, de gerechten op uw bord, de gesprekken met bevlogen ondernemers tot het entertainmentprogramma van eigen bodem. Zo zorgen wij voor een inspirerende  dag, met voor ieder wat wils. Zo doen wij dat hier.

Laat u verrassen. Wij kijken uit naar uw komst.

Tot ziens in Westfriesland namens

Michiel Pijl, burgemeester Drechterland
Eduard van Zuijlen, burgemeester Enkhuizen
Jan Nieuwenburg, burgemeester Hoorn
Monique Bonsen, burgemeester Koggenland
Frank Streng, burgemeester Medemblik
Gerard van den Hengel, burgemeester Opmeer
Ronald Wortelboer, burgemeester Stede Broec