Programma

08:30 uur
10:00 uur

Ontvangst op de beursvloer

Ontvangst deelnemers bij Hoogeveen Plants met koffie en thee op de beursvloer.

10:15 uur
12:00 uur

Plenair programma

Plenair programma - De kracht van verbeelding
De toekomst hoeft niet iets te zijn om tegenop te zien, maar om naar uit te kijken. Het begint met verbeeldingskracht: pas als we ons kunnen voorstellen in welke toekomst wij en generaties na ons willen leven, kunnen we ernaar verlangen. Verbeeldingskracht als de motor van verandering: dat is waar het VNG Jaarcongres 2024 over gaat. 

Plenair programma onder leiding van Ajouad El Miloudi

Dagvoorzitter Ajouad El Miloudi spreekt in een afwisselende talkshow met diverse gasten over hun kijk op de kracht van verbeelding. 

en met medewerking van:

Sharon Dijksma
Voorzitter VNG

De VNG wil een stap naar voren zetten en het verschil maken op de grote transitiethema’s. Het komt daarbij aan op onze collectieve verbeeldingskracht.

Marinke Steenhuis
Architectuurhistoricus

Het Groene Hart is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een begrip. Een kleine geschiedenis met voor- en nadelen van zo’n imago.  

Floris Alkemade
Architect en stedenbouwkundig ontwerper

Nederlanders nuchter? Vergeet dat beeld. Wij zijn een natie van dromers. Dankzij onze verbeeldingskracht maken we het onmogelijke mogelijk. 

Kimberley Snijders
Voorzitter van de Nationale Jeugdraad en het SER Jongerenplatform

Keuzes die we nu maken zijn bepalend voor het leven van toekomstige generaties. De hoogste tijd om die generaties daarom het woord te geven.

Sennay Ghebreab
Hoogleraar Sociaal Intelligent AI aan de Universiteit van Amsterdam

Hebben we in de toekomst nog beleidsmakers nodig? Of kunnen we toekomstscenario’s schrijven met behulp van Artificiële Intelligentie? 

Mark Tuitert
Auteur, ondernemer en voormalig olympisch kampioen schaatsen

Je hebt een helder beeld voor ogen. Je wilt Olympisch kampioen worden. Hoe maak je je dromen waar in de weerbarstige praktijk?

Drie burgemeesters van onze gastgemeenten over wat het Groene Hart als symbool voor de regio betekent.

Victor Molkenboer
Burgemeester van Woerden

Liesbeth Spies
Burgemeester van Alphen aan den Rijn

Pieter Verhoeve
Burgemeester van Gouda

 

 
12:00 uur
13:30 uur

Lunch op de beursvloer

Tijdens de uitgebreide lunch op de beursvloer heeft u tijd om te netwerken.

13:30 uur
17:00 uur

Middagsessies

Een middagsessie op locatie in het Groene Hart. De bus brengt u na afloop naar de Sint-Jan in Gouda.

17:00 uur
19:00 uur

Ontvangst gastgemeenten

Na een korte wandeling door de pittoreske binnenstad van Gouda arriveert u bij de hoofdingang van de Sint-Janskerk, waar de ontvangst zal plaatsvinden. Het koor van deze monumentale kerk met de beroemde Goudse glazen is ingericht als centrale borrelruimte met een schitterende, in het oog springende bar, sfeervolle aankleding en verlichting. Ook plaatsen we een aantal tv-schermen in de Sint-Jan, mocht u het Nederlands elftal tijdens het netwerken willen volgen. Direct achter de kerk, wordt een Beer Garden ingericht waar u (afhankelijk van de capaciteit), ook tijdens de borrel,  verschillende bieren uit het Groene Hart kunt proeven. 

Terras Sint-Janskerk

19:15 uur
23:30 uur

Avondprogramma inclusief diner

Voor het diner kunt u een keur aan streekgerechten en streetfood verwachten. Het middendeel van de Sint-Janskerk wordt omgetoverd tot een food festival met verschillende cateraars uit de directe omgeving en regio. Statafels, zitjes en verschillende zones in een unieke sfeer met een gevarieerd menu bieden de gelegenheid lekker vrij rond te lopen om met collega's van ver en dichtbij te kunnen bijpraten.

Het schip wordt ingericht als theater met muziek van talent uit de regio. U kunt dus ook genieten van een optreden en neerstrijken op een van de vele banken.
 
Tijdens het feest wordt de festival-sfeer doorgezet en belandt u via de vele in- en uitgangen van de Sint-Jan op diverse locaties gevestigd in het prachtige straatje rondom de Sint-Jan, genaamd Achter de Kerk. De heupen losgooien kan tijdens de silent disco in de Museumtuin. Genieten van het cultuurhistorische decor, of een reis maken naar het verleden kan ook. Museum Gouda en Golda Archeologie zetten hun deuren open. Kunstenaarscollectief De Firma biedt kunstzinnige cocktails en een prachtige tentoonstelling in het teken van verbeeldingskracht.

Een paar deuren verder kunt u de stembanden trainen in het karaoke-cafe. Luistert en swingt u liever naar echt talent, dan kunt u beter doorlopen naar het live muziekcafé of genieten van een DJ met verrassingen in de Kaasbar. Daarnaast kunt u nader kennismaken met Goudse ambachten door het proeven van kaas uit de streek, warme stroopwafels en de drukkerswerkplaats. 

Diner streetfood

23:30 uur
00:00 uur

Einde eerste congresdag

Deelnemers die via World Meetings een hotel hebben geboekt, worden per bus bij hun hotel afgezet.